VIGTIG MEDDELELSE!
Kan du kun se dele af dit forbrug? Så er der hjælp at hente.
Jeg har behov for hjælp, klik her
Ny film fra SK Forsyning viser, hvordan separatkloakering foregår.
Affald skal sorteres – det ved enhver. Det gælder også for vand – hvor det hedder: Regnvand for sig og spildevand for sig og det er dét, man kalder separatkloakering. Det er mange steder nødvendigt for at forhindre oversvømmelser ved kraftige og hyppige regnskyl og for at rense vandet bedst muligt.
I en ny film fortæller vi om sortering af regnvand og spildevand. Filmen kan ses her
Regnvand siver ned på egen grund
Nogle steder skal eller kan grundejerne selv håndtere regnvand på egen grund. Det kan løbe i en underjordisk beholder – en faskine – eller det kan samles op i regnbede og være med til at skabe rislende liv i haven.
Separatkloakering
Andre steder foregår det ved separatkloakering – ét rør til regnvand og ét til spildevand. Regnvandet løber til et bassin, hvor urenheder synker til bunds, og vandet langsomt kan sive videre til et vandløb. Spildevandet løber til et renseanlæg.
”Når vi udfører projekter med separatkloakering, er det dyrt både for SK Forsyning og for mange grundejere, som selv skal selv betale for at få lagt et ekstra rør på deres grund. Med filmen vil vi gerne forklare, hvordan det foregår og hvilken effekt, det har. Vi sorterer vandet, fordi det er den mest klimasikre og bæredygtige løsning”, siger Jan Jørgensen, der er Senior projektleder i SK Forsyning.
Undgår at grave flere gange
Når et område bliver separatkloakeret, er gaden ofte gravet op i længere tid. For at undgå at grave flere gange, benytter SK Forsyning altid anledningen til at kontrollere de eksisterende rør og om nødvendigt skifte dem. SK Forsyning søger også at koordinere arbejdet med kommunen og andre ledningsejere, så den samme vej ikke graves op flere gange på kort tid.
SK Forsyning har lavet filmen i et samarbejde med en række andre forsyningsselskaber, som også arbejder med at sortere vandet.