VIGTIG MEDDELELSE!
Kan du kun se dele af dit forbrug? Så er der hjælp at hente.
Jeg har behov for hjælp, klik her
SK Forsyning er netop blevet nomineret til brancheforeningen Dansk Fjernvarmes: ”Fjernvarmeprisen 2019”, der er branchens Oscar, for det nye varmeværk på Halskov.
Tre varmeværker er nomineret til Fjernvarmeprisen 2019, og konkurrencen bliver hård
SK Forsyning har gennem de senere år foretaget meget store udvidelser af fjernvarmedækningen og
-produktionen bl.a. gennem konvertering af naturgasområder til fjernvarme.
Rigtig mange nye kunder er kommet til og varmesalget er steget med mere end 40 %. Det har krævet en masse nye ledninger, og etablering af ikke mindre end 6 nye produktionsanlæg.
Nu er indsatsen altså blevet bemærket uden for Slagelse Kommune. SK Forsyning er nemlig netop blevet nomineret til Dansk Fjernvarmes ”Fjernvarmeprisen 2019” for det nye varmeværk. Der er nomineret tre varmeværker, og konkurrencen om årets pris bliver hård. De to andre værker er: Broager Fjernvarmeselskab og Trustrup-Lyngby varme- og vandværk.
”Vi er glade, stolte og ydmyge over nomineringen til Fjernvarmeprisen 2019. Det er en kæmpe anerkendelse fra branchen – det varmer”, udtaler administrerende direktør Henrik Birch.
Mere fjernvarme medvirker til reducering af CO2
Arbejdet med at udvide varmeforsyningen tog fart for ca. 10 år siden, hvor Slagelse Kommune og SK Forsyning sammen valgte at undersøge mulighederne for at udvide fjernvarmeforsyningen og dermed bidrage til opfyldelse af borgmesterpagtens mål om at reducere udledningen af CO2 med 20 %.
”Vi har fra starten oplevet en enorm stor opbakning til projektet fra de store boligselskaber og offentlige institutioner. Og interessen fra private parcelhusejere har også været overvældende”, siger Henrik Birch og fortsætter: ”Det har betydet, at udbredelsen af fjernvarme i Korsør og Slagelse er gået utrolig stærkt i de sidste 10 år”.
Borgerne i Slagelse Kommune har ikke kunnet undgå at mærke og bemærke udviklingen. Dette ikke mindst pga. den store aktivitet med at etablere nye produktionsanlæg og grave nye fjernvarmeledninger ned. Senest er det altså blevet til det spritnye CO2-neutrale halmvarmeværk på Halsskov. Her bringes en del af regionens overskydende halmressourcer i spil – og bidrager til at levere bæredygtig energi.
Når parcelhusområder konverteres fra naturgas til fjernvarme, opleves det tit, at mere end 70 % af husejerne vælger fjernvarme fra start. Hertil kommer mange henvender fra andre virksomheder og husejere, der vil vide om ikke fjernvarmen snart er på vej til deres område.
”Ved siden af det nye Halsskovværk har vi endvidere taget det skridt at opføre et stort, nyt solvarmeanlæg, som giver Korsør masser af energi i hele sommerhalvåret”, afslutter Henrik Birch.