Drift
Drift

gadelys-ikon-menu-side

Problemer med gadelyset? 

Du kan fejlmelde det her på siden Giv et Praj

Kontakt
Kontakt

Kontakt SK Forsyning

Tlf. 58 36 25 00

Telefontider:

Mandag-torsdag 8-17

Fredag 8-13

kontakt@envafors.dk

Skriv til os

SK Forsyning
SK Forsyning
Info


BEMÆRK Du kan altid skrive til os, hvis vi ikke er til at træffe på telefon. Klik her.
Indtast søgeord

Du er her:
Publiceringsdato
12. januar 2022

Hvad laver bestyrelsen i SK Forsyning?

Billede stort:
Hvad laver bestyrelsen i SK Forsyning?

Hvad vil det sige at sidde i vores bestyrelse som forbrugerrepræsentant?

Ole Olsen, der har siddet som forbrugervalgt i vores bestyrelse i de sidste fire år giver her et åbent interview om rettigheder, forpligtelser og ansvar. Overvejer du at stille op til forbrugervalget? Så er det en god idé at læse interviewet. 


Hvilke overvejelser førte til, at du valgte at stille op?

Oprindeligt blev jeg faktisk opfordret af nogle borgere fra Næsby. Jeg havde på grund af en sag med nogle målerbrønde ved Næsby Strand haft nogle møder med SK Forsyning, fordi vi og virksomheden ikke var helt enige. Og så har jeg har tidligere haft ledende stillinger i erhvervslivet. Samlet set mente jeg, at det kunne være spændende at få en fod inden for dørene, om man så må sige. Og jeg er ikke blevet skuffet, for det har virkelig været både spændende og udfordrende.

Hvorfor synes du, man skal stille op til det kommende valg?
Det er vigtigt, at der kommer nogle dygtige medlemmer i bestyrelsen. Vi skal have rent vand i fremtiden, nye kildepladser, og grøn varme og el og meget mere.

Hvad bør man overveje som mulig kandidat?
Man skal gøre sig klart, at der er meget læsestof op til hvert bestyrelsesmøde – og det kræver en del tid at få læst det hele. Og så mener jeg, det er vigtigt, at man har interesse for forsyning og for energi og ikke mindst, at man har kendskab til økonomi.


Hvad har det betydet for dig at sidde i SK Forsynings bestyrelse?
Jeg har lært meget, og jeg er blevet så meget klogere på SK Forsyning og på energibranchen, som er en svær størrelse at lære at kende. Rammerne for forsyningsselskaber er styret af myndighederne, og det er priserne også. I dag ved jeg, at den væsentligste del, af dét et forsyningsselskab opkræver, går lige i statskassen – mens en meget lille andel ryger til forsyningsselskaberne.

Jeg har også fået et professionelt netværk, som jeg er meget glad for.

Hvad skal man være bevidst om, når man er valgt?
Der er retningslinjer, som skal overholdes. Det gælder for eksempel, at man har tavshedspligt, og derfor ikke lader den viden, man får, sive til andre.


Selv om man er valgt som forbrugerrepræsentant, så handler bestyrelseshvervet om at varetage selskabets interesser – og derfor sidder man der ikke som ”forbrugernes vagthund”, hvilket nogen tror.

Og så skal man selvfølgelig bakke de beslutninger op, som man er med til at tage – også eksternt. Og man diskuterer ikke personsager.


Hvorfor synes du, man skal stemme til det kommende valg?
Det er vigtige aspekter, der er vigtige for alle borgere i Slagelse Kommune, man er med til at beslutte.

Der vil fremadrettet dukke nye sager med for eksempel forurening op – forurening, som stammer fra fortiden - dem kan man arbejde for skal blive færre på den lange bane ved at tage beslutninger om, at vi skal gøre det bedre i dag, end man gjorde langt tilbage i tid.

En ting er at sidde uden for bestyrelsen i SK Forsyning – en anden ting er at sidde i den. Man bliver klogere på selskabet og på de beslutninger, der tages, og så man selv er med til at tage – når man sidder med ved bordet og kunne præge den udvikling, selskabet igennem i fremtiden og de rammer, som der skal arbejdes under.

Alle disse ting betyder, at jeg mener det er særdeles vigtigt, at man bruger sin stemme til det kommende forbrugervalg til SK Forsynings bestyrelse.

SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man.-tors.
08-17.00
Fredag
08-13.00
Du er her >
Til af siden toppen